REAGIRANJE

Vlada RS već izdvojila sredstva za sanaciju zgrade Maternitea

U najvećoj svjetskoj zdravstvenoj krizi ikada, napadati planski i konstantno UKC Republike Srpske s ciljem da se devastira, u najmanju ruku je neprijateljski čin prema građanima Republike Srpske, smatraju u UKC-u

UKC RS saopštio je da je Vlada Srpske već izdvojila sredstva za sanaciju zgrade Maternitea. Arhiv

E. T. / Srna

18.11.2021

Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske saopštio je da je Vlada Srpske već izdvojila sredstva za sanaciju zgrade Maternitea, te da je žalosno to što gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković "trči iza njih".

Reagujući na istupe gradonačelnika Banja Luke koji je najavio da će uputiti inspekciju u Odjeljenje pulmologije Klinike za dječije bolesti, iz UKC-a navode da je najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj uvijek bila i bit će na raspolaganju svim republičkim i gradskim institucijama u skladu sa nadležnostima.


Neprijateljski čin prema građanima RS

- Ako gradonačelnik ima dodatnih pitanja može nam se službeno obratiti i dobiti sve tražene informacije. Očigledno je da ga ne interesuju pacijenti, porodice pacijenata, niti zdravstveni radnici, nego isključivo njegova lična samopromocija - navedeno je u saopštenju.

Iz UKC-a napominju da imaju 3.500 profesionalca koji brinu za živote i zdravlje 1.500 pacijenata na odjeljenjima i još 2.500 onih kojima na dnevnoj bazi pružaju zdravstvenu uslugu.

- U najvećoj svjetskoj zdravstvenoj krizi ikada, napadati planski i konstantno UKC Republike Srpske s ciljem da se devastira, u najmanju ruku je neprijateljski čin prema građanima Republike Srpske - smatraju u UKC-u.

Iz UKC-a poručuju da je era odgovaranja na izmišljotine završena, te da UKC više nije pijun i neće biti žrtva laži i populističkih politika trenutnog gradonačelnika Banjaluke.

Grad Banja Luka, kažu u UKC-u, nije vlasnik ove zdravstvene ustanove, te poručuju gradonačelniku da se bavi komunalnim problemima sa kojima se grad susreće svaki dan.


Stanivuković rekao da će uputiti inspekciju

- Nismo zaboravili činjenicu da je jedini gradonačelnik koji je zdravstvene radnike Banja Luke poslao na Ustavni sud kako bi izbjegao plaćanje pomoći od 500 KM koje je izglasala skupštinska većina, a koje do danas nije isplatio - navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je na današnjoj sjednici Skupštine grada da će uputiti nadležnu gradsku inspekciju da izvrši provjeru stanja i uslova u Odjeljenju pulmologije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, nakon što su u javnosti objavljene fotografije da je kupatilo u lošem stanju.

Stanivuković je naveo da je grad spreman da se, ukoliko bude potrebno, uključi u obnovu jednog broja kupatila na odjeljenjima UKC-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.