AFERA RESPIRATORI

Nove kontradiktorne izjave Sanite Alagić

Tužilac Mirza Hukeljić kazao je da Alagić ponovo mijenja iskaz

Sanita Alagić je pomoćnica direktora FUCZ. Avaz

Piše: A. Kapo

19.11.2021

Saslušanjem Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefice Sektora za finansijsko poslovanje, javne nabavke i skladištenje, u Sudu BiH je danas nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavku 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Osim Novalića, optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević i vlasnik kompanije "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Senka Nožica, braniteljica Jelke Milićević, postavila je niz pitanja svjedokinji. Jedno od njih bilo je da li je Jelka Milićević, izuzev u jednom navratu, telefonski kontaktirala Alagić, na što je ona dala negativan odgovor.

Nožica je potom pitala svjedokinju da li je Milićević spominjala nabavku 100 respiratora, na šta je ona odgovorila da nije i da je bilo rijeli o nabavci medicinske opreme.

Tužilac Mirza Hukeljić kazao je da je svjedokinja danas iznijela kontradiktorne izjave. Također, ukazao je na to da je Alagić ponovo mijenjala iskaz.

Naredno ročište zakazano je za 24. novembar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.