SAOPĆENJE

Gradonačelnik i Vlada Brčko distrikta osudili uništavanje imovine

Nužno je da policijski i pravosudni organi svojim hitnim i prioritetnim djelovanjem stanu na put ovakvom obliku nasilja, budući da štetu zbog stvaranja osjećaja nesigurnosti, ne trpe samo pojedinci, nego i cijela zajednica i svi njeni građani

N. Aj. / Fena

Gradonačelnik Esed Kadrić

Foto: Arhiv


Vlada Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine je na Kolegiju održanom u petak razmatrala informaciju Policije Distrikta Brčko BiH o paljenju motornih vozila na području Distrikta od početka 2021. godine do sada.

Ova informacija zatražena je od Policije Distrikta nakon posljednjeg slučaja paljevine privatnog motornog vozila državnog službenika Vlade Distrikta Brčko, počinjene u ponedjeljak, 15. novembar.

Gradonačelnik Esed Kadrić, zajedno sa članovima Vlade Distrikta Brčko BiH, osudio je ovakve napade na imovinu osobe i sigurnost građana Distrikta, saopćili su iz Vlade Distrikta Brčko.

U cilju postizanja većeg stupnja povjerenja građana da će ih nadležne institucije čuvati i zaštiti njihovu imovinu, Vlada Distrikta Brčko BiH od Policije i Pravosuđa Distritka zahtijeva poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji kako bi otkrili, procesuirali i kaznili počinitelje ovog svirepog čina nasilja, kao i rasvijetliti sve ostale paljevine koje su se dogodile u proteklom razdoblju, a za koje počinitelji još nisu privedeni pravdi.

Nužno je da policijski i pravosudni organi svojim hitnim i prioritetnim djelovanjem stanu na put ovakvom obliku nasilja, budući da štetu zbog stvaranja osjećaja nesigurnosti, ne trpe samo pojedinci, nego i cijela zajednica i svi njeni građani, poručili su iz Vlade Distrikta.

Od Policije i Tužitelaštva očekuje se da u što kraćem roku rasvijetli i dokumentira ova kaznena djela, a od Suda, učinkovito i prioritetno vođenje i okončanje postupaka protiv njihovih počinitelja, dodaje se.

NA VRH

Podijeli članak na