DOGOVORILI SE

Ruždija Adžović pisat će knjigu o Abdulahu Sidranu

Mi se nismo dogovorili za sat, dva, tri ili za dan, dva ili tri. MI smo ovaj dogovor pripremali nekoliko mjeseci, kazao je Sidran

Adžović i Sidran: Knjiga o našem akademiku. Printcsreen

Piše: L. S.

20.11.2021

Bh. novinar, publicista i književnik Ruždija Adžović najavio je danas da uskoro počinje pisati knjigu o akademiku Abdulahu Sidranu. 


Značajne ličnosti

 - Već podugo najavljujem da ću uraditi knjigu o najvećem živućem piscu u BiH, proslavljenom filmskom scenaristi, akademiku, riječju - legendarnom Abdulahu Sidranu. Danas je počelo oživotvorenje te moje ideje i, iznad svega, želje.

Nakon mojih objavljenih knjiga o profesoru i književniku Novaku Kilibardi te akademiku Muhamedu Filipoviću, vjerujem će veliku pažnju javnosti izazvati i buduća knjiga o Abdulahu Sidranu. Sretan sam i ponosan što su mi ove tri značajne ličnosti ukazale povjerenje - napisao je na svom profilu na Facebooku Adžović, inače nekadašnji urednika u „Dnevnom avazu“.

Uz ovu objavu, Adžović je postavio i videosnimak na kojem Sidran govori kako imaju ozbiljne ambicije.

- Mi se nismo dogovorili za sat, dva, tri ili za dan, dva ili tri. MI smo ovaj dogovor pripremali nekoliko mjeseci - kazao je Sidran.



Dobar posao

Dalje je naveo da je Adžović čitao njegove knjige, pregledao na internetu njegove radove te da je i on također čitao Adžovićeva djela, kako bi se lakše donijela odluka.

- Kad smo nakon jednog tako ozbiljnog pristupa odlučili, onda imamo pravo i nadati se da ćemo napraviti dobar posao - rekao je Abdulah Sidran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.