ISTOČNA HERCEGOVINA

Nesreća na Leliji: Povrijeđenu planinarku evakuirat će helikopter EUFOR-a

Prema informacijama iz Speleospasilačke službe RS, stanica Foča, nesreća se dogodila stotinjak metara ispod vrha Lelije, a u usponu je učestvovala grupa od 18 planinara iz Sarajeva

Planinarku će evakuirati helikopter EUFOR-a. Ilustracija

Piše: A. Bajramović

20.11.2021

Povrijeđenu planinarku sa planine Lelije evakuira helikopter EUFOR-a, potvrđeno je za "Avaz" iz Speleospasilačke službe RS, stanica Foča. 

Iako su u prvom momentu započeli pripreme za polazak na planinu između Foče i Kalinovika, zbog težine povrede povrijeđene planinarke, pomoć je zatražena od EUFOR-a.

- Kad smo zaprimili informaciju o povređivanju saznali smo da je u pitanju prijelom noge i s obzirom da postoji mogućnost unutrašnjeg krvarenja pozvali smo helikopterski servis RS. Međutim oni nisu u mogućnosti da izvode noćne letove pa smo onda zatražili pomoć helikopterskog skvadrona EUFOR-a iz Butmira. Mislim da je do sada evakuacija i završena - kazao nam je Miloš Jakić iz Speleospasilačke službe RS, stanica Foča, koji je uputio zahvalnost i LOT timu EUFOR-a u Foči koji je posredovao u akciji spašavanja.

Prema informacijama iz Speleospasilačke službe RS, stanica Foča, nesreća se dogodila stotinjak metara ispod vrha Lelije, a u usponu je učestvovala grupa od 18 planinara iz Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.