NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Riješite ubistva!

Tužilaštvo BiH započelo istragu o Sky porukama

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

28.5.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Riješite ubistva.

Edin Garaplija, bivši pripadnik tajne službe, načelnik Podcentra za tajna praćenja Službe državne bezbjednosti, jučer je predao krivičnu prijavu protiv Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, Kemala Ademovića, člana rukovodstva Doma naroda PSBiH i zamjenika predsjednika Naroda i pravde, Osmana Mehmedagića, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Nedžada Herende, bivšeg pripadnika zloglasne jedinice „Ševe“, te više NN osoba.

U izjavi za „Dnevni avaz“ nakon podnošenja krivične prijave, Garaplija je kazao kako je krivična prijava podnesena s ciljem da se konačno pravna država obračuna s dubokom državom.

Tužilaštvo BiH započelo istragu o Sky porukama. Tužilaštvo BiH intenzivno radi na prijavi predsjednice Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irene Hadžiabdić protiv NN osoba, a u vezi s prepiskama članova narkokartela putem Sky aplikacije i tvrdnjama da imaju svog čovjeka u CIK-u BiH. To znači da vrlo brzo iskaze moraju dati braća Kljako, Anel i Nermin, koje vođa narkokartela Edin Gačanin Tito spominje u prepiskama.

Ubistvo mlađeg brata Vojina Mijatovića šokiralo region. Nezvanični rezultati jučer obavljene obdukcije, kako saznaje “Avaz”, pokazali su da je Mijatović zadobio šest udaraca u glavu, od kojih je koban bio onaj u sljepoočnicu, koji je doveo do pucanja lobanje, zbog čega je dobio epileptičke napade i infarkt.

Gordan Grlić Radman za „Avaz“ je kazao da BiH mora pokazati spremnost za ulazak u EU. Rekao je kako želi da BiH čim prije započne pristupne pregovore te se pridruži Hrvatskoj u Evropskoj uniji kada se pregovori završe.

Izgradnja Hranjena na čekanju zbog izbora nadzorne službe, do sada probijeno 2,8 od ukupno 5,5 kilometara tunela. Dva kilometra izgrađena su s južne strane, iz pravca Goražda, a nešto više od 800 metara sa sjevera, iz smjera Hrenovice. Istovremeno, probijeno je i više od 2,7 kilometara servisne cijevi tunela.

Potvrđena presuda Suda u Bihaću članovi Cezarove grupe idu u zatvor na deset godina. Riječ je o dvojici članova grupe Dine Muzaferovića Cezara, koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji, gdje je izručen iz Njemačke. Cezara Europol smatra “visokovrijednom metom”, a nedavno je u Velikoj Kladuši zaplijenjena njegova imovina.

Muzička scena tuguje za velikim producent om Muradifom Brkićem Muftom. Svi su istog stava da je bio je čovjek koji je stvarao zvijezde. Mufta je bio jedan od ključnih ljudi u stvaranju Hankine muzičke karijere, jedne od najvećih na ovim prostorima.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.