POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu Šmit ili Dodik

opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, bit će potpuno promašene

N. Aj.
  • Igor Crnadak

    Igor Crnadak

    Foto: Arhiv


Kao što je danas potvrdio potpredsjednik Narodne skupštine RS, Denis Šulić, termin posebne sjednice NSRS-a o vraćanju nadležnosti između 8. i 10. decembra nije siguran i moguće je da će sjednica biti odgođena ili će SNSD u zadnjem trenutku promijeniti njen dnevni red. U svakom slucaju, do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu – Kristijan Šmit (Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, op.a.) koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Ugrožen status

Crnadak kaže da, iako su za RS danas najvažnije teme one poput razotkrivanja veza institucija RS sa međunarodnim narko kartelima, bogaćenja funkcionera SNSD-a tokom korona nabavki i obezbjeđenje uslova za nove investicije, SNSD je bježeći od ovih tema RS poveo u neizvjesnost i ozbiljno ugrožava njen status "države u državi".

Opravdati kukavičluk

- Ukidanje Oružanih snaga BiH, VSTS-a, UIO-a, zabrana djelovanja SIPA-e i OSA-e na teritoriji RS i druge slične inicijative kreirao je i usvojio Izvršni komitet SNSD-a, bez konsultacija sa opozicijom, uz izjavu lidera SNSD-a da im za to opozicija nije ni potrebna. Prema tome, opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, bit će potpuno promašene i neće imati nikakav efekat, kaže Crnadak i dodaje:

- Pored ukidanja Oružanih snaga i drugih predviđenih tema, RS jedva čeka posebnu sjednicu NSRS-a i kako bi se čulo objašnjenje Milorada Dodika i Radovana Viškovića zašto je "običnom građaninu" i "njemačkom turisti", kako Kristijana Šmita naziva SNSD, Vlada RS dala status VIP ličnosti i policijsko obezbjeđenje tokom njegovog boravka u RS. 

NA VRH

Podijeli članak na