PREMIJER FEDERACIJE BIH

Novalić sa predstavnicima IFC-a: Razgovaralo se o modalitetima buduće saradnje

Novalić ugostio predstavnike Međunarodne finansijske korporacije (IFC) koja djeluje u sklopu grupacije Svjetske banke

Fotografije sa današnjeg sastanka. vlada fbih

E. Ć.

30.11.2021

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC) koja djeluje u sklopu grupacije Svjetske banke.

Delegaciju IFC-a predvodili su menadžerica za programe javno-privatnog partnerstva za Evropu Mehita Sila (Sylla) i viši službenik za investicije javno-privatnog partnerstva Nikol R. Saporiti (Nicole).

Na sastanku se razgovaralo o modalitetima buduće saradnje. Federali premijer je iskoristio ovu prigodu da goste iz IFC-a informiše o tome da je Vlada Federacije BiH nedavno utvrdila Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu, te isti uputila u parlamentarnu proceduru.

Predstavnike IFC-a posebno su zanimali prioriteti Vlade FBiH, kao i to gdje bi dosadašnje veliko iskustvo IFC-a moglo pomoći u budućim projektima javno-privatnog partnerstva. Istaknuto je da bi sektori transporta i energetske tranzicije bili ti koji bi nekad mogli biti predmetom projekata javno-privatnog partnerstva.

Premijer Novalić upoznao je sagovornike o sadašnjim pozitivnim ekonomskim pokazateljima za Federaciju BiH. Iz IFC-a su naglasili da ostaju otvoreni za nastavak dobre saradnje s Vladom Federacije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.