BANJA LUKA

Dodik nakon sastanka sa Portmanom: RS nema skrivenih namjera i planova

Političko pravna borba koja se vodi može samo da doprinese postizanju stabilnih i održivih rješenja u BiH, istakao je član Predsjedništva

Žil Portman i Milorad Dodik. Srna

H. J. I.

9.12.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je međunarodni intervencionizam predugo zadržan u BiH, te da nije osposobio domaće političke elite da vode dijalog, javlja Srna. 

U razgovoru sa direktorom za Evropu iz Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije Žilom Portmanom (Giles) u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, Dodik je naglasio da je model koji je branjen tim intevencionizmom u krizi.

Dodik je ponovio stav da Republika Srpska nije protiv BiH, ali one BiH koja je predviđena Ustavom BiH, koji je aneks Dejtonskog sporazuma, na koji su se obavezale sve potpisnice, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.


Sa današnjeg sastanka. Srna

- Republika Srpska nema skrivenih namjera niti skrivenih planova i političko pravna borba koja se vodi može samo da doprinese postizanju stabilnih i održivih rješenja u BiH - naglasio je Dodik.

Sastanku člana Predsjedništva BiH i direktora za Evropu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije prisustvovao je i britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.