SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Radmanović otkazao sastanak sa Francom

Radmanović smatra potpuno neprihvatljivim jednostrane političke stavove i netačne i pristrasne izjave gospodina Franca

Nebojša Radmanović i Romeo Franc. Avaz

H. J. I.

13.12.2021

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Nebojša Radmanović otkazao je za danas dogovoreni sastanak sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa BiH i Kosovom i kopredsjedavajućim POSP-a Romeom Francom (Franz).

Ranije dogovoreni sastanak otkazan je bez obzira na dobru volju da se razgovara o daljim aktivnostima POSP-a, kao izuzetno važnog tijela za saradnju između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta. 

Međutim, Radmanović smatra potpuno neprihvatljivim jednostrane političke stavove i netačne i pristrasne izjave gospodina Franca, koje su objavljene po njegovom dolasku u posjetu Bosni i Hercegovini, te je zbog toga donio odluku da otkaže sastanak sa gospodinom Francom. Radmanović ostaje otvoren za saradnju i razgovore sa zvaničnicima Evropskog parlamenta i izražava očekivanje da će se ti razgovori voditi u atmosferi demokratije, tolerancije i punog međusobnog uvažavanja - navodi se u saopćenju. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.