KLUB HDZ

Lovrinović: Bez utemeljenja je današnja sjednica Predstavničkog doma

Kaže da je sjednica počela bez dnevnog reda zbog čega je smatra da se kao takva ne može nastavitI

Nikola Lovrinović. Arhiv

N. Aj. / Fena

14.12.2021

Predsjedavajući Kluba Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović smatra da današnja sjednica Doma nije imala nikakvog utemeljenja.

- Postoji Poslovnik koji propisuje kako Parlament može zasjedati. Šta znači ako smo uopće glasali kada se dnevni red ne utvrđuje na sjednici Doma nego na sjednici Proširenog kolegija. Zatražio sam od predsjedavajućeg Doma i Kolegija da osiguraju uvjete za održavanje sjednice prema Poslovniku - istakao je Lovrinović, koji je predlagao da se sjednica odgodi.

Kaže da je sjednica počela bez dnevnog reda zbog čega je smatra da se kao takva ne može nastaviti.

- Nemamo mi šta dodavati ili oduzimati dnevnom redu, izjašnjavati se o tome što je predviđeno na sjednicama Parlamenta, jer nemamo zapravo dnevnog reda. Ne možemo učestvovati u takvom načinu rada, usprkos tome što smo vrlo odgovoran Klub i činimo sve što je u našoj moći da pridonesemo kvalitetnom, dobrom radu, ali radu po Poslovniku - poručio je Lovrinović.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prekinuo je danas započetu 25. sjednicu, nakon što, radi nedostatka entitetske većine, nije utvrđen dnevni red sjednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.