EXPO 2020

Ministrica Đapo za "Avaz": Ovo je velika prilika za BiH, nudimo im ono što oni nemaju

Imala sam sastanak sa 50-ak najvećih our operatera, ono što najviše interesuje ljude iz ovih krajeva je priroda kaže ministrica turizma i okoliša FBiH

Ministrica turizma i okoliša FBiH Edita Đapo boravi ovih dana u Dubaiju na prestižnoj Međunarodnoj izložbi Expo 2020. E. Maslo

Piše: Ema Maslo

18.12.2021

Ministrica turizma i okoliša FBiH Edita Đapo boravi ovih dana u Dubaiju na prestižnoj Međunarodnoj izložbi Expo 2020, a kako kaže u izjavi za portal „Avaza“ velika je ovo prilika za razvoj BiH i turizma.

- Čast mi je da se BiH može predstaviti na ovako jednom velikom poslovnom, kulturnom, ali i turističkom forumu. Kao Federalna ministrica okoliša i turizma iskoristila sam priliku i susrela sam se sa 50-ak najvećih tour operatera ovdje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – kazala je Đapo.

Navela je da je jako zadovoljna nakon razgovora s njima, da su rekli da su zaintereseirani, da će svakako doći da posjeti BiH te da se nada da će tokom Expo-a 2020 naše turističke agencije uspjeti sklopiti dogovore i sporazume s njima.

Kako je istakla, BiH nudi ono što oni nemaju, a to je priroda, rijeke, jezera, planine...

- Ono što najviše interesuje ljude iz ovih krajeva, a imali smo prošle godine oko 40.000 ljudi iz UAE, to je priroda, iako nudimo i brojne druge stvari poput festivala, manifestacija raznih, kulturnog turizma. Ono što BiH ima zaista je neprocjenjivo i mi se trudimo i radimo svakog trenutka da promoviramo BiH i potencijale koje ona ima i sigurna sam da je svaki turista prezadovoljan uslugom koju je platio i to je ono što je najvažnije. Zadovoljni su smještajem, kvalitetom naših hotela, kao i hranom i drugim uslugama – istakla je Đapo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.