PARLAMENT FBIH

Predstavnički dom razmatrat će zaključak Sanele Prašović-Gadžo da se milion KM za promociju Vlade FBiH preusmjeri za liječenje oboljele djece

Zahvaljujem svim kolegama što su podržali uvrštavanje zaključka u dnevni red i nadam se i molim ih da ga danas jednoglasno usvojimo, kaže Prašović-Gadžo.

Prašović-Gadžo: Novaliću i Vladi FBiH ne treba dodatni PR. Arhiv

Piše: L. S.

21.12.2021

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH jednoglasno je, sa 71 glasom za, podržalo uvrštavanje na dnevni red zaključka koji je predložila zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžoda se sredstva planirana za medijsku promociju premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH u iznosu od milion KM preusmjere za liječenje djece oboljele od karcinoma, Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka". 

- Zahvaljujem svim kolegama što su podržali uvrštavanje Zaključka u dnevni red i nadam se i molim ih da ga danas jednoglasno usvojimo  - kazala je Prašović-Gadžo.



Zaključak koji je predložila Prašović-Gadžo. Arhiv

Ona je, podsjećamo, na prošloj sjednici Predstavničkog doma postavila zastupničko pitanje premijeru Novaliću i Vladi FBiH vezano za usvojenu Odluku da se iznos od 814.905 KM dodijeli PR agenciji ZPR za poslove promoviranja Novalića i Vlade u medijima, iako Vlada FBiH ima Odjel za odnose s javnošću.

Dobila je, kako nje navela, manipulativan, površan odgovor koji je kreiran na način koji ne priliči jednoj instituciji.

Prašović je podsjetila da Vlada FBiH već ima devet uposlenika u Uredu za odnose s javnošću te da im nije potreban nikakav vanjski PR niti nabavka za usluge promoviranja u medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.