U SARAJEVU

Tegeltija razgovarao sa ambasadorkom Francuske u BiH

Tema sastanka, između ostalog, bila je i o bilateralnim odnosima

Kristin Tudik i Zoran Tegeltija. VIJEĆE MINISTARA BiH

A. O.

9.2.2022

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik o evropskom putu BiH i reformama koje se provode u procesu pridruživanja.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadorku Tudik sa aktuelnom situacijom u BiH te je ocijenio da Bosna i Hercegovina zaslužuje status kandidata, izrazivši očekivanje da će Francuska tu poziciju razumjeti i podržiti tokom aktuelnog šestomjesečnog predsjedavanja Evropskom unijom.


Sa održanog sastanka. VIJEĆE MINISTARA BiH

Tokom sastanka razgovarano je o bilateralnim odnosima koji su u političkom segmentu ocijenjeni kao vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, a naročito je dobrom istaknuta saradnja u oblastima kulture i sporta.

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa, te da postoji interes firmi iz BiH za poslovanje sa francuskim kompanijama. Dodao je da će u narednom periodu biti razmatran nacrt osnova za pokretanje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Francuske o osnivanju i aktivnostima Francuske agencije za razvoj u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.