POTVRĐENO ZA "AVAZ"

SDA: Imamo dovoljno ruku da srušimo Vladu TK

Što se tiče strateškog opredjeljenja SBB-a, naš je stav da ne koaliramo sa SDA niti im pomažemo u rušenju postojeće ili uspostavljanju nove koalicione većine, rekao je Kapo

Vlada Kadrije Hodžića. Avaz

Piše: E. Maslo

11.2.2022

Tuzlanski kanton (TK) bi iduće sedmice mogao dobiti novu izvršnu vlast, jer je opozicija osigurala dovoljan broj ruku za smjenu aktuelne Vlade TK, na čijem je čelu Kadrija Hodžić (SDP), saznaje portal "Avaza".

Kako je za "Avaz" rekao predsjednik Kantonalnog odbora SDA Fahrudin Skopljak, 16 zastupnika opozicije u TK potpisalo je zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine i ona je zakazana za ponedjeljak. 

Stranka demokratske akcije (SDA) je za sazivanje sjednice prikupila 16 potpisa zajedno s kadrovima Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata BiH (SDBiH) i Stranke za BiH (SBiH), a zahtjev je upućen Kantonalnoj skupštini.

On je naveo da imaju dovoljan broj ruku da sruše Vladu TK i bez pomoći zastupnika SBB-a.

Bez iskoraka

Fahrudin Skopljak: Nije prepoznat nijedan iskorak. Avaz

- Mi od početka smatramo da ova vlada nije odgovorila zadatku, u 12 resora, koliko ih ima u Vladi, nije prepoznat nijedan iskorak. Vlada se u dobroj mjeri bavila samo kadrovima. U isto vrijeme imaju stabilan budžet, a to građani TK nisu mogli osjetiti. Mi duže vremena govorimo da je društveno-odgovorno ovu vladu smijeniti i mislimo da je to dobar smjer - naveo je Skopljak.

Amer Kapo, generalni sekretar SBB-a BiH kazao je da ova stranka ima dva zastupnika u Skupštini TK. 


Amer Kapo: Naš je stav da ne koaliramo sa SDA. Avaz

- Što se tiče strateškog opredjeljenja SBB-a, naš je stav da ne koaliramo sa SDA niti im pomažemo u rušenju postojeće ili uspostavljanju nove koalicione većine. Mi smo obećali glasačima da je to iskustvo iza nas, a ukoliko neko odluči drugačije vodeći se svojim procjenama šta je najbolji interes građana TK, to je na njegovu političku odgovornost - kazao je Kapo za "Avaz".

SBB isključivo zastupa građane

Zastupnica SBB-a u Skupštini TK Lejla Vuković rekla je da, prema informacijama, ima dovoljan broj ruku za smjenu Vlade.


Lejla Vuković: Nećemo biti u vlasti. Avaz

- Sa sigurnošću možemo reći da mi nećemo biti dio nove vlasti u TK, nećemo imati svoje ministre. SBB isključivo zastupa građane - navela je kratko Vuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.