SKUPŠTINA DISTRIKTA BRČKO

Pamukčić-Karagić nakon što nije dobila nijedan odgovor o epidemiološkoj situaciji: Ovakav vid diktature je nevjerovatan

Obzirom da su naši građani tražili odgovore, nažalost iste nisam dobila ali ću se svakako potruditi da iste saznam i upoznam javnost

S posljednje sjednice Skupštine. Screenshot

Piše: E. Ma.

12.2.2022

Ina Pamukčić-Karagić, predsjednica Glavnog odbora SBB-a i zastupnica u Skupštini Distrikta Brčko na društvenim mrežama objavila je snimak sa posljednje sjednice Skupštine na kojoj nije dobila odgovore na pitanja upućena na temu Javne zdravstvene ustanove i epidemiološke situacije.

- Ovakav vid diktature je nevjerovatan! U prilogu snimak sa sjednice Skupštine Distrikta na kome sam tražila odgovore iz domena JZU. Obzirom da su naši građani tražili odgovore, nažalost iste nisam dobila ali ću se svakako potruditi da iste saznam i upoznam javnost! Ova pitanju su upućena u ime građana koji su nam se obratili - napisala je Pamukčić-Karagić na Facebooku.

Ona je postavila pitanja o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji poput je li povećana participacija, znaju li doktori koliko traje izolacija s obzirom da različito pedijatri i doktori porodične medicine određuju istu, ima li dovoljno kreveta u bolnici, kakvo je stanje s medikamentima, ko snosi troškove za njih...

- Zanima me i kakvo je stanje s medicinskim osoblje. Zatvoren je konkurs, a veliko je iznenađenje za sve nas kad su u pitanju izabrani kandidati. Da li su uvaženi svi ugovorci koji su požrtvovano radili skoro dvije godine u Covid ambulanti? Koliko se osoba s teškom kliničkom slikom oporavilo, a koliko je, nažalost, umrlo - glasila su njena pitanja.

No, od nadležnih iz Odjeljenja za zdravstvo nije dobila nijedan odgovor.

U nastavku pogledajte snimak sa ove sjednice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.