1. MART

Skandalozno: Ambasadori iz RS odbijaju obilježiti Dan nezavisnosti BiH, poslali otvoreno pismo ministrici Turković

Ministrica Turković zahtijeva od ambasada i generalnih konzulata BiH da povodom tridesete godišnjice Dana nezavisnosti BiH, 1. marta 2022. godine, obilježe ovaj praznik

Bisera Turković. Agencije

E. Ć.

19.2.2022

Osamnaest ambasadora i generalnih konzula BiH iz RS, uputili su otvoreno pismo ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković. Kako su naveli, pismo su poslali zbog još jednog njenog urušavanja ustavnog poretka BiH.

Ministrica Turković zahtijeva od ambasada i generalnih konzulata BiH da povodom tridesete godišnjice Dana nezavisnosti BiH, 1. marta 2022. godine, obilježe ovaj praznik, te da se ministarstvima vanjskih poslova zemalja prijema uputi zvanična nota sa obavještenjem o ovom prazniku.

- 1. marta 1992. godine ubijen je srpski svat Nikola Gardović i taj dan je dan početka tragičnog sukoba u kojem su stradali pripadnici sva tri konstitutivna naroda - navodi se u pismu ambasadora iz bh. entiteta Republika Srpska.

Ambasadori i generalni konzuli iz RS su poručili da neće po njenom nalogu obmanuti zemlje prijema, te kako će ih upoznati sa kontinuiranim napadima na ustavni poredak BiH od strane političkog Sarajeva".

Faksimil koji su ambasadori iz RS poslali ministrici Turković. Avaz

Faksimil koji su ambasadori iz RS poslali ministrici Turković. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.