BIVŠI POLICAJAC

Mioković na Twitteru: Udruženje građana prijeti državi, možda Zoran Milanović nekom silom proprti prtinu za nebulozu

Prijete da neće priznati rezultate izbora, ukoliko ne budu održani po “naputcima” te “udruge”, napisao je Mioković

Mioković komentirao na Twitteru. Avaz

M. Aš.

19.2.2022

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac, komentirao je danas na Twiiiteru zaključke HNS-a, u kojem se tvrdi na nema uvjeta za održavanje izbora.

 - Udruženje građana, u 7 tačaka, prijeti državi da neće priznati rezultate izbora, ukoliko ne budu održani po “naputcima” te “udruge”. E, sad jedino ako im Zoran Milanović nekom silom ne proprti prtinu za tu nebulozu - napisao je Mioković.

Podsjetimo, danas je održano vanredno zasjedanje HNS-a, na kojem je jednoglasno s više od 550 nazočnih zastupnika su prihvaćeni zaključci prvog izvanrednog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora s kojega su pozvali na nastavak razgovora o izbornim reformama u BiH.


U tome dokumentu se također ističe kako nema uslova za održavanje izbora najesen. Poručili su kako neće dopustiti pokušaje preglasavanja Hrvata u Bosni i Hercegovini na izborima.

U slučaju da pregovori ipak ne uspiju HNS BiH poručio je kako će se inzistirati na reorganizacijom BiH na temelju federalizma.

Inače, u zaključku broj 7. se navodi:

- HNS i sve njegove članice će s krajnjom pažnjom pratiti nastavak političkih pregovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim reformama kao i rješenja ukupne političke situacije u BiH. Ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS će pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, kojom će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.