POČELA AGRESIJA

Ambasada Ukrajine u Hrvatskoj i BiH: Situacija vrlo teška, ne znamo kada će se sve ovo završiti

Ne znamo kada će se sve ovo završiti, ali nadamo se da će se završiti što prije. Trenutno je situacija, nažalost, vrlo teška - rekao je Jegorov

Ambasada Ukrajine. Agencije

M. Aš.

24.2.2022

Nažalost trenutno je situacija u Ukrajini vrlo teška za naše građane, rečeno je iz Ambasade Ukrajine u Republici Hrvatskoj koja je nadležna i za diplomatsko predstavljanje te zemlje u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolija.

- Mogu vam samo reći da nažalost imamo trenutno tešku situaciju u Ukrajini. Gospodin ambasador Ukrajine u Hrvatskoj trenutno ima mnogo sastanaka na kojima razgovara o ovoj novonastaloj situaciji", kazao je za AA ataše za kulturu Ambasade Ukrajine Ruslan Jegorov.

Izrazio je nadu da će se situacija što prije smiriti i stabilizovati.

 - Ruska agresija je počela prije osam godina. Ne znamo kada će se sve ovo završiti, ali nadamo se da će se završiti što prije. Trenutno je situacija, nažalost, vrlo teška - rekao je Jegorov.

Nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin saopćio da su započeli specijalnu vojnu operaciju u Donbasu na istoku Ukrajine, počele su odjekivati eksplozije u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu i drugim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.