AVAZ NA LICU MJESTA

Ekskluzivno: Novak Đoković s porodicom stigao u Visoko

Sjajnom teniseru je ovo peta posjeta Bosanskoj dolini piramida

Piše: N. Smajović

12.3.2022

Đoković s porodicom u novoj posjeti Visokom. N. Smajović

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković pet put boravi u posjeti Bosanskoj dolini piramida, a i ovaj dolazak s njim je porodica, supruga i djeca. 

Novakovi domaćini su Sabina i dr. Semir Osmanagić, a odmah po dolasku u Visoko Novak je obišao Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, te se nakon obilaska uputio i u popodnevnu šetnju Arheološko – turističkim parkom “Ravne 2”. 

Novak bi ovoga puta u Visokom trebao da ostane samo za dane vikenda, a teniser koji je rekorder po broju sedmica na prvoj poziciji ATP liste, na kojoj je proveo ukupno 361 sedmicu, prijavio je nastup na turniru u Monaku. 


Novakov dolazak iskoristili su i brojni posjetioci Kompleksa Ravne, kao i Noletovi obožavatelji iz Srbije koji su se zadesili u parku “Ravne 2”, za pozdravljanje i fotografisanje, na što je Nole sa zadovoljstvom pristajao.

Kako je naveo i tokom svojih ranijih posjeta, Novak se u Visokom osjeća kao kod kuće, a svaki slobodan trenutak između putovanja i nastupa koristi za dolazak u Bosansku dolinu piramida, što je slučaj i ovog puta.

Ovaj dolazak Đokovića dolazi nakon što mu je zabranjen nastup na Indian Wellsu. Podsjetimo, Novak nije mogao nastupiti ni na prvom Gren slemu sezone, Australian openu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.