PROFESOR EKONOMIJE

Ko je Matej Živković, koji je jučer teško ranjen na Dobrinji

Živković je dugogodišnji profesor na više fakulteta u BiH, među kojima je i Sarajevo School Science and Technology (SSST) Sarajevo

Matej Živković: Jučer ranjen na Dobrinji. N1 / Avaz

Piše: E. T.

17.3.2022

U sarajevskom naselju Dobrinja jučer u popodnevnim satima teško je ranjen Matej Živković. Kako je portal "Avaza" objavio, na Živkovića je pucano i 15. februara što je on  prijavio policiji. 

Ko je Matej Živković? 

Trenutno je član Komisije za vrijednosne papire FBiH, čiji je član posljednjih nekoliko godina. Živković je dugogodišnji profesor na više fakulteta u BiH, među kojima je i Sarajevo School Science and Technology (SSST) Sarajevo čiji je osnivač i vlasnik Ejup Ganić, bivši član ratnog Predsjedništva BiH. Živković, važi za vrsnog ekonomskog analitičara i poznavaoca ekonomskih prilika.

Profesor Matej Živković:. N1 / Avaz

Živković je i svjedok u predmetu "Profit" na Kantonalnom sudu u Sarajevu. U ovom predmetu se sudi Hasanu Ćelamu, bivšem predsjedniku Komisije za vrijednosne papire FBiH čiji je Živković sada član. Optuženi su i Zijad Blekić, Armin Mulahusić, Edin Muftić... Ukupno je optuženo 18 osoba za organizovanje grupe koja je od 2006. do 2014. godine na nezakonit način stekla imovinsku korist od oko 30 miliona maraka. 

Profesor Živković je danas trebao gostovati na jednoj televiziji.

Podsjetimo, napadač na Živkovića nije uhapšen. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.