ZASTUPNICA SBB-A

Prašović-Gadžo: Novalić koji daje milion KM za promociju, a ignorira građane je za medicinske opservacije

Zastupnica SBB-a osvrnula se na stavljenje na dnevni red sjednice Parlamenta FBiH spornih Prijedloga zakona o porezu na dohodak i Prijedloga zakona o doprinosima

Sanela Prašović-Gadžo: Svjedočimo rastu cijena, nestašici proizvoda, sigurnosnim prijetnjama. Avaz

Piše: D. H.

18.3.2022

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH podržava stav da Nacrt zakona o minimalnoj plati bude uvršten na narednoj sjednici zakazanoj za 28.3.2022.

- Na danasnjem sastanku u SSSBiH ovaj smo stav i potvrdili. Istaknula sam da SBB u potpunosti ostaje na crti Zakljucka koji je usvojen ranije, a kojim je potvrđeno da Prijedlozi zakona o doprinosima i dohotku ne mogu biti razmatrani dok se u parlamentarnu proceduru ne uputi Nacrt zakona o minimalnoj plati - kazali je Prašović.

Prašović podsjecća da su svi šefovi klubova stranaka u Predstavničkom domu svoj potpis u oktobru 2021. stavili na sindikalno rješenje zakona o minimalnoj plati. 

- Danas sam, stoga, rekla da bi bilo licemjerno da neke kolege sada negiraju ono što su potpisali. Također sam mišljenja da je stavljanje Prijedloga zakona o doprinosima i dohotku na dnevni red, u obliku kako su dostavljeni, neprihvatljivo jer su neke odredbe štetne po određene kategorije stanovnistva.

Prašović-Gadžo ističe kako je djelovanje Fadila Novalića koji daje širokogrudno 1 milion KM za vlastiti PR i promociju i istovremeno ignorira tešku situaciju u kojoj se država i građani BiH nalaze, izašlo iz okvira političkog djelovanja i ušla u okvire naučne i medicinske opservacije. 

- Svjedočimo rastu cijena, nestašici proizvoda, sigurnosnim prijetnjama, izuzetno malim platama radnika i potpunoj uspavanosti premijera Fadila Novalića i Vlade kojom rukovodi. Istovremeno, u ovakvoj situaciji, na dnevnom redu u Predstavničkom domu “ulijeću” prijedlozi zakona o doprinosima i dohotku. To tako ne bi trebalo biti, ne može i nece proći - naglasila je Prašović.



Status Sanele Prašović-Gadžo. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.