PROZOR-RAMA

Zastupnica SBB-a Edita Đapo: Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH hitno da angažiraju helikoptere za gašenje požara u Hercegovini

Kada dođe do ugrožavanja ljudskih života i prirodnog blaga onda moramo svi zajedno tražiti od institucija da rade svoj posao, istakla je

Edita Đapo. SBB

Press centar SBB-a

26.3.2022

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH da hitno reagiraju i angažiraju helikoptere i kanadere za gašenje požara u Prozor-Rami.

- Prošle godine imali smo blokadu državnih institucija prilikom požara u Jablanici, Prozor-Rami i drugim gradovima u Hercegovini. Tada su se, zbog nepristupačnosti terena civilna zaštita, vatrogasci i dobrovoljci nadljudskim naporima izborili s ovom prirodnom nepogodom. Sada opet imamo blokade i požare koji uništavaju građane, njihovu imovinu i šumu koju štitimo – rekla je Đapo.

Borba na političkom terenu i u političkoj areni je, kaže zastupnica Đapo, razumljiva, ali sve dok ne ugrožava živote ljudi.

- Kada dođe do ugrožavanja ljudskih života i prirodnog blaga onda moramo svi zajedno tražiti od institucija da rade svoj posao. Pozivam Predsjedništvo BiH da angažira helikoptere i kanadere koje imaju Oružane snage BiH. Pozivam i Vijeće ministara da hitno pozovu u pomoć helikoptere i kanadere iz susjednih država. Spasite građane, njihovu imovinu i prirodno blago BiH – napisala je Đapo na svom Facebook profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.