TREBAMO PROMJENE

Član Predsjedništva SBB-a prof. dr. Nabil Naser: Vlast nam i izbore nudi na rate, ali zato u oktobru dolazi snaga koja će ih kazniti

U kakvoj anarhiji se nalazimo, nije uopće strano da vladavina zakona i pravda budu na rate, naveo je u svojoj reakciji na jučerašnju odluku Vijeća ministara BiH

Dr. Naser: Vlast baš briga za građane. SBB

Press-centar SBB-a

7.6.2022

Član Predsjedništva SBB-a prof. dr. Nabil Naser je poručio da je Vijeće ministara BiH na jučerašnjoj sjednici postupilo po modelu: S obzirom na to da narod već dugo životari na rate, neka im izbori budu na rate!

- U kakvom uređenju živimo, nije ni čudo da nam je Ustav na rate. U kakvoj se ekonomskoj situaciji nalazimo, za očekivati je da nam je sve na rate. U kakvoj anarhiji se nalazimo, nije uopće strano da vladavina zakona i pravda budu na rate – naveo je u svojoj reakciji na jučerašnju odluku Vijeća ministara BiH član Predsjedništva SBB-a prof. dr. Nabil Naser.

Kako je naglasio, odavno je očigledno da je budžet postao alat za ucjene, sredstvo pritiska i način iznuđivanja i reketiranja.

- A, vlast baš briga za građane. To nam je sada potpuno jasno, jer nam poručuju – godinama živite na rate, birajte na rate, glasajte na rate, idete iz ove zemlje na rate, umrite na rate, rađajte na rate… Zato mislim da je kucnuo čas da ovi kamatari budu bez ijednog fening na svojim žiro računima jer u oktobru dolazi snaga koja će zasigurno zabraniti politiku na rate i vratiti građanima njihova prikupljena sredstva i prava, i to narodnim bankovnim nalogom – naglasio je dr. Naser, saopćeno je iz SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.