KOMENTIRAO SJEDNICU VM

Grubeša: Moguće su posljedice od strane EBRD-a, nije isključeno da Bevanda donese samostalnu odluku

Održana je sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, gdje se nije postigla saglasnost u pogledu podrške rezolucijama koje se odnose na obustavu i izmjenu pristupa resursima EBRD za Rusku Federaciju i Bjelorusiju

Josip Grubeša. Agencije

S. S. / N1

30.3.2022

Održana je 48. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, gdje se nije postigla saglasnost u pogledu podrške rezolucijama koje se odnose na obustavu i izmjenu pristupa resursima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Rusku Federaciju i Bjelorusiju. 

Podsjećamo, ranije su iz EBRD-a tražili da se BiH po ovom pitanju mora izjasniti do prvog aprila.

Tim povodom za N1 televiziju je razgovarao Josip Grubeša, ministar pravde BiH, koji je najavio da će sutra ministar finansija Vjekoslav Bevanda održati sastanak sa predstavnicima EBRD-a i da postoji mogućnost samostalnog donošenja odluke od strane ministra. 

- Moramo pronaći način kako da izađemo iz ove situacije, kako BiH ne bi imala neke reperkusije, koje su od strane EBRD-a i najavljivane. Rok za izjašanjavanje je do 1. aprila. Kako sam razgovarao sa ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom, on će sutra učestvovati na sastanku i vidjet ćemo kakav će biti rasplet - rekao je Grubeša.

Rekao je da on nije učesnik tih sastanaka i da nije upoznat sa procedurama.

- Mislim da bi ministar finansija mogao imati neku samostalnu odluku sutra - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.