SAOPĆENJE

Sutra počinje program obilježavanja ramazana i Bajrama u Mostaru

Također, organizirat će se omladinski i centralni iftar, ramazanski koncert, kao i posebni centralni bajramski koncert, dok će na Trgu Musala tokom posljednjih deset dana ramazana biti postavljeni štandovi

Ilustracija: Mostar. AVAZ

S. S.

31.3.2022

Program višednevnog obilježavanja mjeseca ramazana i Ramazanskog bajrama "Ramazan u Mostaru" počinje u petak, 1. aprila u 20 sati obilježavanjem ulaska u mubarek mjesec vatrometom s Konaka i prigodnim osvjetljavanjem džamija.

- "Ramazan u Mostaru" naziv je programa obilježavanja mjeseca ramazana i Ramazanskog bajrama u organizaciji i uz podršku Grada Mostara, Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću (GV), u saradnji s Centrom za kulturu Mostar, Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod - saopćeno je iz mostarskog Gradskog vijeća.

Planirani događaji i aktivnosti održat će se na više lokacija u Mostaru. Ulazak u mjesec ramazan bit će obilježen vatrometom, a u okviri manifestacije planirane su promocije knjiga, tematska predavanja, izložbe i koncerti.

Također, organizirat će se omladinski i centralni iftar, ramazanski koncert, kao i posebni centralni bajramski koncert, dok će na Trgu Musala tokom posljednjih deset dana ramazana biti postavljeni štandovi.

Program manifestacije bit će predstavljen u petak, 1. aprila, na konferenciji za novinare koja će se održati u Gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati.

- Ukrašavanjem grada i vjerskih objekata te organizacijom različitih kulturno-umjetničkih sadržaja želja organizatora je stvoriti posebno duhovno okruženje tokom mjeseca ramazana i na dostojanstven način obilježiti ramazan i Bajram u Mostaru - navode iz Gradskog vijeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.