SARAJEVO

Begova džamija puna vjernika, klanjana teravija

Želim vas zamoliti da ovo vrijeme iskoristimo i da, koliko je god moguće učvrstimo našu vjeru i obnovimo ugovor s Allahom dž.š., i da budemo onakvi kakvi muslimani trebaju biti i kako nas je učio poslanik Muhammed, a.s., kazao je ef. Kavazović

A. Č. / Anadolija

1.4.2022

Begova džamija puna vjernika - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Večerašnjim zalaskom sunca nastupio je mubarek ramazan, mjesec posta muslimana. U skladu s tim, održana je i prva ramazanska teravija, večernja molitva muslimana u svetom mjesecu ramazanu. 

Veliki broj vjernika prisustvovao je prvom ovogodišnjem teravih-namazu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Veliki broj vjernika prisustvovao je prvom ovogodišnjem teravih-namazu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Prije teravih-namaza vjernicima se kratko obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

- Ako se budemo predali Uzvišenom i ako budemo znali prijateljovati s Allahom dž.š. u ovom mjesecu i u svim drugim danima, Allah dž.š. će od nas strahove i brige podići, nećemo imati razloga da nas bilo šta straši na ovom svijetu. Zato, želim vas zamoliti da ovo vrijeme iskoristimo i da, koliko je god moguće, kroz naš namaz i post, učenje Kur’ana, kroz zikr, kroz iftare, učvrstimo našu vjeru i obnovimo ugovor s Allahom dž.š., i da budemo onakvi kakvi muslimani trebaju biti i kako nas je učio poslanik Muhammed, a.s. - kazao je ef. Kavazović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.