VREMENSKA PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa

Jača kiša sa sjevera u drugoj polovini dana. AVAZ

Piše: A. O.

8.4.2022

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati  pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slabija kiša u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Jača kiša sa sjevera u drugoj polovini dana. 

Pad temperature zraka u večernjim satima i tokom noći na nedjelju u Bosni će usloviti susnježicu i snijeg. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U nedjelju, 10.04.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana uz prolazne padavine prije podne. U Bosni susnježica ili snijeg, u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevni sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12°C.

U ponedjeljak, 11.04.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.