LIČNOST SEDMICE

Davor Dragičević: Borac do kraja

Davor ne može odustati, a možemo li, imamo li pravo da odustanemo mi

Davor Dragičević: Otac heroj. Avaz

Piše: Al. B.

9.4.2022

Davor Dragičević od 27. marta boravi u šatoru ispred zgrade Tužilaštva BiH. Kaže da je to posljednji, očajnički korak u dugoj borbi za pravdu i istinu o smrti svog sina Davida.


Velika podrška

Odmah po dolasku u Sarajevo, Dragičević je kazao da se ubistva Davida Dragičevića i Dženana Memića moraju konačno riješiti, a ako umiješani u ubistvo njegovog sina ostanu na slobodi, pravdu će uzeti u svoje ruke.

Suočena s brojnim problemima, u godini u kojoj se, bukvalno, odvija borba za preživljavanje, dok strepi od širenja sukoba i u ovom dijelu Evrope, bh. javnost ipak nije u potpunosti zaboravila Davorovu borbu. Podršku mu daju i Sarajlije, neki ga pozdravljaju zvucima automobilskih sirena u prolazu, a mnogo je onih i koji ga posjete, donesu mu pitu i topli napitak.

Čovjek koji se suočavao s nepravdom, hapšenjem, progonom, opstrukcijama na svakom koraku, ponovo se vratio po ono što mu i Banja Luka, i entitet RS, i ova država duguju - istinu. A istina u ovakvom sistemu, koji decenijama stvaraju bezosjećajni, svom interesu i strancima posvećeni pojedinci, čini se nedokučivom i izuzetno skupom.

Tražeći pravdu, stotine hiljada ljudi u BiH odustale su od te borbe s vjetrenjačama. Mnoge od njih ova zemlja zauvijek je izgubila, jer su svoj život smjestili tamo gdje se rad i radnik više cijene, gdje je plaća svakog prvog u mjesecu i gdje sistem ne štiti, već progoni kriminalce i ubice.


Postavio šator

Zato su borba Davora Dragičevića i njegov šator ispred Tužilaštva možda i posljednja prilika da i BiH krene u rušenje nepravde i izgradnju bolje i pravednije države.

Davor ne može odustati, a možemo li, imamo li pravo da odustanemo mi!?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.