SAOPĆENJE

HSP BiH: Bojkot izbora nije opcija

Pozvali su na izmjene Izbornog zakona i djelimične izmjene Ustava BiH, te poručili da dijalog i dogovor nemaju alternativu, jer je to civilizacijski uspjeh

Nikola Raguž. Predsjednik HSP-a BiH

Avaz.ba

11.4.2022

Predstavnici HSP-a BIH predvođeni predsjednikom stranke Nikolom Ragužem i članom predsjedništva Zvonkom Jurišićem boravili su u radnoj posjeti Posavskom kantonu.

Predsjednik Kantonalnog vijeća HSP-a BiH Mario Pejić iznio je presjek stanja i aktivnosti koje je stranka poduzela u proteklom periodu kao i o planovima u narednom. 

Vratiti dostojanstvo Posavini

- Na HSP-u kao jedinoj opoziciji je velika odgovornost okupiti narod te vratiti dostojanstvo Posavini, da bude mjesto ugodnog života a ne da Posavina služi kao poligon za iseljavanje što na žalost danas jest - stoji u saopćenju HSP-a BiH.

Predsjednik HSP BiH Nikola Raguž dao je podršku vodstvu stranke u ovom kantonu te je istakao da je njihova dužnost i obaveza boriti se za Posavinu i boljitak našem narodu. 

-Posavina je podnijela ogromnu žrtvu i to ne smijemo nikad zaboraviti - rekao je Nikola Raguž.

Obavijestio je prisutne o trenutnim aktivnostima stranke koje se poduzimaju na višim nivoima kao i trenutnoj političkoj situaciji u BiH uoči nadolazećih izbora.

Nesagledive štetne posljedice

- HSP BiH poziva lidere da se iskoristi još ovo malo vremena koje je ostalo do raspisivanja izbora na nastavak dijaloga i postizanje dogovora. Apelujemo na dobru volju, razum i svako odbacivanje nakane da se drugi i drugačiji dovede u nepovoljan politički položaj. Ukoliko dođe do održavanja izbora bojkot izbora za Hrvatsku stranku prava BiH nije opcija. Smatramo da bi to dovelo do nesagledivih štetnih posljedica za Hrvate u BiH te da se ne smijemo kockati prvenstveno sa kantonima jer iz njih se realno crpi ogromna snaga - navodi se u saopćenju HSP-a BiH. 

Pozvali su na izmjene Izbornog zakona i djelimične izmjene Ustava BiH, te poručili da dijalog i dogovor nemaju alternativu, jer je to civilizacijski uspjeh.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.