STEVO DRAPIĆ

Načelnik Ljubinja: Dodik obećao 500.000 KM, ne sumnjam u namjere političara

Da ne bi rizikovali, vrtić neće raditi dva dana, a škola ide online, rekao je

Drapić u studiju N1. N1

S. S.

25.4.2022

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić gostovao je u Danu uživo nakon što je zemljotres u tom gradu načinio materijalnu štetu.

U Ljubinju se procjenjuje šteta i dalje. Više informacija će građani imati do kraja sedmice.

Krizni štab zasjeda

- Mi nemamo još presjek stanja koliko je štete. Radi se na dosta objekata i bez sudskih vještaka građevinske struke ne možemo još procjeniti. Oni će biti na terenu da urade procjenu i u narednim danima ćemo imati procjenu - kaže Drapić.

Ekipe su na terenu, kaže Drapić, šteta se procjenjuje, ali su prioritet tri stambena objekta iz kojih su porodice morale iseliti.

- Jučer je bio posljednji zabilježeni zemljotres i nadam se da više neće biti potresa. Krizni štab zasjeda i obišli smo vrtiće i škole. Da ne bi rizikovali, vrtić neće raditi dva dana, a škola ide online - ističe Drapić.

Premijer RS Radovan Višković je obećao pomoć kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. U Ljubinju su bili o ostala dva člana Predsjedništa Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Solidaran narod

- Informisao sam premijera o aktivnostima koje smo preduzeli. Obišli smo teren i rekao nam je da nećemo ostati sami. Član Predsjedaništva BiH Milorad Dodik je obećao 500.000 KM i siguran sam da smo mi solidaran narod i priskočimo u pomoć. Ponudili su je i kolege načelnici - kazao je Drapić.

Kaže da je svjestan da su političari aktivniji pred izbore i da svaku situaciju žele iskoristiti, te vjeruje da je ova situacija koja je zadesila Ljubinje i ostale bh. gradove nakon zemljotresa, nema takvih interesa.

- Ja vjerujem u da je ova situacija broj jedan, a politika dva - rekao je načelnik Ljubinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.