SLUŽBENA POSJETA

Džaferović održao sastanak sa predsjednikom Međunarodnog krivičnog suda

Istakao je da primjer Bosne i Hercegovine pokazuje sav značaj rada međunarodnih pravosudnih institucija kao instrumenta za osiguranje trajnog mira i stabilnosti

Sa sastanka. PRESS PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

26.4.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nakon sastanka u Međunarodnom sudu pravde posjetio je Međunarodni krivični sud gdje je imao odvojene sastanke sa Pjetrom Hofmanskim (Piotrom Hofmanskim), predsjednikom Suda, i sa zamjenicima glavnog tužioca Međunarodnog krivičnog suda Mame Niangom (Mamme Niangom) i Nezhat Šamemom (Shameemom).

Tokom razgovora Džaferović je iskazao punu podršku Bosne i Hercegovine Međunarodnom krivičnom sudu i vrijednostima i principima međunarodnog prava.


Šefik Džaferović. PRESS PREDSJEDNIŠTVO BiH

Istakao je da primjer Bosne i Hercegovine pokazuje sav značaj rada međunarodnih pravosudnih institucija kao instrumenta za osiguranje trajnog mira i stabilnosti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH iskazao je spremnost Bosne i Hercegovine da u okviru svojih mogućnosti doprinese radu Međunarodnog krivičnog suda, te iskazao posebno zadovoljstvo zbog značajnog broja naših stručnjaka koji već rade u Međunarodnom krivičnom sudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.