DJEČIJA ORTOPEDIJA

Vrhunski stručnjaci u posjeti Općoj bolnici

Operacija koju smo zajedničkim snagama izvršili ne bi bila ništa bolje urađena ni u svijetu u oblasti dječije otropedije, kazao je Gavrankapetanović

Piše: N. Ć.

6.5.2022

Sa današnjeg obraćanja. N. Ćorović

U dvodnevnoj radnoj posjeti Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ borave trojica vrhunskih ortopeda iz Turske, prof. dr. Ibrahim Tundžaj, prof.dr. Hakan Šeneren i prof. dr. Muharrem Inan, koji zajedno s ortopedima ove zdravstvene ustanove rade najkomplikovanije operacije sa najnovijim tehnikama iz oblasti ortopedije. 

Na današnjoj konferenciji za novinare, obratili su se u cilju dobre saradnje i razmjene iskustava.




Korak dalje

Direktor Opće bolnice, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović kazao je da je ovo jedno veliko unapređenje kako za njega tako i za kolege koji rade u toj bolnici.

- Za nas kao bolnicu ovo jedan veliki korak i unapređenje, jer ogromno iskustvo koje imaju ovi doktori je prilika da se razmjene iskustva, to je cjeloživotno učenje. Ono što je najveća prednost jeste da će naši mladi doktori, kolege ortopedi, imati priliku da učestvuju u ovoj saradnji. Imamo adekvatnu tehniku, a za operaciju koju smo danas izvršili mogu slobodno reći da ne bi ništa bolje bila urađena ni u svijetu u oblasti dječije ortipedije.

Izvrsni doktori iz Turske obratili su se medijima i zahvalili se svojim kolegama na gostoprimstvu.

Zaista moram da kažem da se mi u BiH osjećamo kao kod kuće, želim da se zahvalim našim domaćinima na gostoprimstvu. Sa mnom su ovdje dva ortopeda koja se bave pedijatrijskom ortopedijom, koja su zajedno sa prof. dr. Gavrankapetanovićem izveli jednu veoma komplikovanu operaciju kod jednog djeteta. Imamo priliku da i u budućnosti podjelimo naše znanje sa kolegama i da radimo na novim stvarima kao i da podržavamo i bodrimo jedni druge – kazao je prof. dr. Ibrahim Tundžaj.

Uspješnije liječenje

Prof. dr. Hakan Šeneren naveo je da zajedničkim snagama unapređuju liječenje djece.

- Naš plan je da zajedničkim snagama i radom unaprijedimo dječiju ortopediju i kroz ovakve projekte i operacije da ponudimo bolju uslugu i liječenje djece u BiH i u Turskoj. Nadam se da ćemo održavati ovakvu saradnju i u narednom periodu.

Još jedan od izvrsnih stručnjaka prof. dr. Muharrem Inan dodao je da svu djecu doživljavaju kao svoju.

- Sretni smo jer smo ujedinili snage da doprinesemo boljem liječenju pacijenata, prvenstveno djece, kako u BiH tako i u Turskoj. Imamo priliku da unaprijeđujemo naš posao i zajedničke aktivnosti kroz mnoge događaje, a u našem poslu svu djecu doživljavamo kao svoju, zbog toga se trudimo, radimo i dajemo najbolje moguće za liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.