DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM

Radončić: Siguran sam da je antifašizam trajna vrijednost, mi smo izuzetno ponosni na svoju Armiju RBiH

Nikada ne možemo biti sigurni da je fašizam pobijeđen, o tome svjedoči i naša borba devedesetih godina, kada je brutalno napadnuta nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina, poručio je Radončić

Radončić: Ponovo gledamo narastajućem fašizmu u oči. Arhiv

E. Ć.

9.5.2022

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić oglasio se povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

- Danas obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. I to u historijskom trenutku u kojem svjedočimo povratku fašizma na evropskom tlu, gdje Putinova Rusija, pod krinkom navodne borbe protiv nacista, provodi plan uništenja ukrajinske države, njenog naroda i otimanja terotirije međunarodno priznate države.

Budući da ponovo gledamo narastajućem fašizmu u oči, siguran sam da je antifašizam trajna vrijednost i da nikada ne možemo biti sigurni da je fašizam pobijeđen.

O tome svjedoči i naša borba devedesetih godina, kada je brutalno napadnuta nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina, i to na fašističkim tezama njenih susjeda da Bošnjaci kao narod ne postoje i nemaju pravo na državu.

Na današnji dan, kada svijet obilježava Dan pobjede nad fašizmom, mi smo izuzetno ponosni na svoju Armiju RBiH, njenu antifašističku borbu, kao i na borbu našeg antifašističkog pokreta u Drugom svjetskom ratu - poručio je Radončić.

Objava Radončića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.