ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik nakon sastanka sa Stanivukovićem: Ništa se ne može desiti ako nema sinergije između republičke i gradske uprave

Ovdje smo danas u Banjoj Luci, najvećem našem gradu, najbitnijem, dodao je Dodik

Milorad Dodik tokom današnjeg obraćanja. PRINTSCREEN

Piše: A. O.

6.6.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem.

- Mi smo se opredijelili da obiđemo sve naše gradove. Ovdje smo danas u Banjoj Luci, najvećem našem gradu, najbitnijem. Zahvaljujem se na gostoprimstvu, na jednoj dobroj i uspješnoj raspravi . Naravno, moramo da imamo viziju o gradu, moramo da imamo ideju šta radimo, kuda da se krećemo. U kokuzna, teška vremena ovaj grad mora biti siguran. Obezbijediti dovoljno energije, hrane, biti rasterećen što se tiče ulica, centar kulture zabave, sporta, svega onoga što jedan grad treba da ima. Onda smo razgovarali o projektima koji mogu da daju, ja bih ovdje ne bih ponavljao - kazao je Dodik.


Sinergija vlasti

On smatra da se ništa u Banjoj Luci ne može desiti ako nema sinergije između republičke i gradske uprave. Dodao je da svi ovi projekti traže angažman svih.

- Ja sam danas uvjeren da ćemo se kretati ka tome i mogu ja da usaglasim i da kažem da je veoma važćno da završimo to spomen-obilježje - rekao je Dodik.

Nakon Dodika, prisutnima se obratila i predsjednica RS Željka Cvijanović. 

- Naravno da je Banja Luka veći konzument da tako kažem, u odnosu na mnoge druge lokalne zajednice s obzirom na broj stanovnika, ali ono na što smo evo ukazali kroz ovaj sastanak je i činjenica da to nisu samo ove stvari koje su delegirale lokalne vlasti, prethodne ili sadašnje o strateškom značaju, da je tu more projekata koje se realiziuju na teritoriji BL a koje su već ranije koncipirane od strane republičkih institucija kao strateški važne - istakla je Cvijanović. 

Poboljšanje usluge na UKC RS

Cvijanović se osvrnula i na projekte na UKC-u RS. 

- Pa ste upoznati s tim da smo stalno u kontinuitetu angažovani kada je u pitanju obezbjeđivanje novih medicinskih ili zdravstvenih sadržaja u okviru UKC-a koji na kraju trebaju da budu jedna zaokružena cjelina koja će dobiti i jednu kompleksniju ustanovu, odnosno onkologiju, nakon kardiologije, da imamo tamo planove, da nismo od toga odustali - rekla je Cvijanović. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.