ODRŽALI PRESS KONFERENCIJU

Crnadak: Proći će elementarna nepogoda Dodik

Crnadak tvrdi da Dodik vodi RS u izolaciju, a smatra da narod ne želi ponovo vize, blokade, te da će odbaciti politiku izolacije

Sa današnje press konferencije. N1

H. J. I.

7.6.2022

Nakon jučerašnje posebne sjednice NSRS, danas je opozicioni PDP održao press konferenciju, na kojoj su poručili kako Dodik RS vodi u izolaciju, te da su teme koje nameće, poput vraćanja nadležnosti, zapravo lažne.

- Žao mi sto je javnost bila 17-18 minuta izložena torturi Milorada Dodika… Ali još dva tri mjeseca i proći će i ta elementarna nepogoda - kaže PDP-ov Igor Crnadak.


Dodik vodi RS u izolaciju

Crnadak tvrdi da Dodik vodi RS u izolaciju, a smatra da narod ne želi ponovo vize, blokade, te da će odbaciti politiku izolacije.

- Pozivam građane RS da Dodiku pošalju poruku, sve dok ne provedeš zaključke od 10.12. ništa ti ne vjerujemo. Dok se ne formira vojska, nećemo vjerovati. Pitajte ga zašto Bisera i Sven Alkalaj brišu pod sa njim? Zašto nikada nije objavio broj Srba i pozicije koje imaju u MVP-u i kako je to bilo u decembru kada sam ja bio? - upitao je Crnadak.

Dodao je kako tri relevantna rađena istraživanja kažu da SNSD ne samo da će izgubiti u oktobru, nego će doživjeti debakl, te da će se to posebno odnositi na protukandidata njihove Jelene Trivić.

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP rekla je da je tema vraćanja nadležnosti zapravo lažna tema.

- Mi smo juče raspravljali o međunarodnoj političko-bezbjednosnoj situaciji u RS i položaju i pazite -ulozi RS u tome, svjesni činjenice da smo mi mali… - prisjeća se Trivić.


Likvidirani na "profesionalan način"

Trivić je nabrojila neka od imena osoba koji su likvidirani na "profesionalan način", Kobilića, Ostojića, Čubrilovića, Bašića…

- O tim pitanjima vlast treba da da odgovor. Također, ranije pitanje poslanika ministru Lukaču, ko je imao kriptovane aplikacije, koliko ih je imao, ko je imao. Odgovor ministra da među tim licima ima i pripadnika policijskih struktura, da neće štititi nikoga, a o tome se više ne priča - napomenula je.

Trivić kaže da ostaje i pitanje IRB-a, ali i izbora.

- SNSD redovno prijavljuje po njima nelegalnim CIK-u naše redovne aktivnosti, prijavljuju i da je to preuranjena kampanja. Ako su oni toliko sigurni u pobjedu ja ne znam zašto oni nas prijavljuju - zaključila je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.