SARAJEVO

Sjednica Doma naroda FBiH počela odavanjem počasti Segmedini Srni-Bajramović i Anelu Šahinoviću

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, JP Hrvatskih pošta, BH Telecoma, JP Hrvatskih telekomunikacija za 2018. godinu

Odavanje počasti Srni-Bajramović i Šahinoviću. SCREENSHOT

Piše: S. Spahić

9.6.2022

Nastavljena je sjednica Doma naroda Federacije BiH na kojoj se raspravlja o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sjednica je počela odavanjem počasti preminulim delegatima ovog doma Segmedini Srni-Bajramović i Anelu Šahinoviću.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, JP Hrvatskih pošta, BH Telecoma, JP Hrvatskih telekomunikacija za 2018. godinu. Raspravljat će se i o dokumentu okvirnog budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021. – 2023. godina i 2022. – 2024. godina.

Informacije o zaduženju

Na dnevnom redu su i izvještaj o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije obveznica i godišnji plan zaduživanja FBiH za 2021. godinu. Tačke dnevnog reda su i izvještaj o radu Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2019. godinu i revidirani godišnji plan zaduživanja za 2020. godinu.

Informacija o Srednjoročnoj strategiji razvoja poljoprivrednog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine (2015. – 2019., produžena do kraja 2021. godine) i njenoj primjeni u 2022. godini je također jedna od tačaka dnevnog reda.

Delegati će primiti informaciju i o vanjskom i unutrašnjem dugu Federacije Bosne i Hercegovine za period do kraja 2019. i 2020. godine te o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2020. godine.

Zakon o cestovnom prijevozu

Podsjećamo, sjednica je prekinuta 26. maja nakon višesatne rasprave o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda, jer u jednom trenutku nije bilo kvoruma.

Na toj sjednici su usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine , Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, Prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodica s djecom u Federaciji BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreskoj upravoj FBiH.

Prihvaćen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.