SARAJEVO

Ministar Cikotić razgovarao sa delegacijom Britanskog parlamenta

Tokom sastanka britanski parlamentarci su izrazili veliko interesovanje za trenutnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji

Sa današnjeg sastanka. MO BiH

H. J. I.

10.6.2022

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas sa članovima svestranačke parlamentarne grupe Britanskog parlamenta, sa kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji, izazovima u BiH i regionu, te budućoj saradnji između dvije države.

Sastanku su prisustvovali članovi Britanskog parlamenta Fleur Anderson, Bob Stjuart (Stewart), Džeki Dojl Prajs (Jackie Doyle Price), Karen En Bredli (Anne Bradley), Martin Vikers (Wickers), Toni Lojd (Tony Lloyd), Alin Smit (Alyn Smith) i David Dugan (Doogan), te ambasador Velike Britanije u BiH Met Fild (Matt Field).

Tokom sastanka britanski parlamentarci su izrazili veliko interesovanje za trenutnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, posljedicama političkih blokada u radu institucija BiH, ali i utjecaju globalnih sigurnosnih prijetnji na BiH i region.

Ministar Cikotić se zahvalio Velikoj Britaniji za izuzuetnu pažnju koju pridaju praćenju stanja u BiH, pružanju podrške i jačanja stabilnosti u našoj zemlji. Istaknuta je važnost napretka BiH ka euroatlantskim integracijama, što je jedan od glavnih vanjskopolitičkih ciljeva BiH, i u ispunjavanju tih uslova najavljen je nastavak podrške Velike Britanije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.