BRANILI ŠTO SU SAMI STEKLI

Suvlasnica restorana koji je branjen vrećama brašna u Tešnju: Dušebrižnici niti smo ukrali,niti ukradenim, niti haram parama kupili brašno

Krivi smo ako smo u najbržem momentu (voda je prelila most u roku od 10 - 15minuta) odlučili zaštiti svoj objekat na ovaj način nažalost, istakla je Lejla Tahirović

Vlasnici su restoran "Haustor" branili od poplava, te su od vreća brašna napravili branu. Avaz

H. J. I.

10.6.2022

Zbog nevremena koje je pogodilo veći dio BiH, došlo je do poplava i u Tešnju. 

Lavinu komentara na društvenim mrežama izazvala je fotografija ispred ugostiteljskog objekta "Haustor" u Tešnju, gdje su vlasnici i zaposleni iskoristili vreće brašna kako bi spasili svoju imovinu od poplava.

Kako je za portal "Avaza" istakao suvlasnik Adem Tahirović, najbitnije je da su spasili svoj objekat i spriječili štetu od nekoliko hiljada maraka. 



Sada se oglasila i njegova sestra Lejla Tahirović, koja je suvlasnica objekta.

- Dušebrižnici niti smo ukrali,niti ukradenim, niti haram parama kupili brašno. Niti smo pravili zalihe od nekoliko tona ko pojedini. Krivi smo ako smo u najbržem momentu (voda je prelila most u roku od 10 - 15minuta) odlučili zaštiti svoj objekat na ovaj način nažalost. Živimo u čaršiji koju vode podobni a nesposobni Ijudi koji dozvoljavaju gradnje po potocima, koji ne čiste korita i koje biraju ovi što im ista ta korita služe za bacanje smeća,pepela i slično. 2009. godine je voda došla do plafona a o šteti koju smo kao naplatili je smiješno i pričati. Nikad nijednu objavu nismo stavili koliko smo gladnih nahranili,koliko smo donacija dali i pomogli ali kad braniš ono sto si sam stekao svojim rukama najgori si - napisala je Lejla Tahirović na Facebooku.

Kako smo ranije objavili, u Tešnju je poplavljen veći dio grada i parking kod OŠ "Huso Hodžić".

Za sada nema informacija kolika je šteta na vozilima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.