POSJEDUJE VELIKO ISKUSTVO

Imenovan novi član VSTV-a BiH iz reda tužilaca Tužilaštva FBiH

Boravio je u Bukureštu na specijalističkoj edukaciji za borbu protiv ilegalnih imigracija

VSTV BiH. BIRN BiH

S. S.

14.6.2022

Zeničanin Saša Sarajlić novi je član Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH). Sarajlić, koji je rođen 1965. godine u Gračanici, u VSTVBiH izabran je iz reda tužilaca Tužilaštva Federacije BiH.

Sarajlić je bio dugogodišnji tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te Tužilaštva BiH.

Još kao student počinje raditi u advokatskom uredu svoga oca, Dževada Sarajlića u Gračanici, da bi nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma 1995. godine, radio kao predsjednik Stambene komisije u Općini Gračanica, sve do marta 1996. godine, kada je primljen za pripravnika u Opštinskom sudu u Gračanici. 

Godine 1997. ponovo se vraća u advokatski ured svoga oca, gdje radi sve do februara 1998. godine, nakon čega obavlja poslove inspektora za krvne delikete i delikte protiv međunarodnog humanitarnog prava u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U periodu od 2000. do 2004. radio je na poslovima pravnog zastupnika osiguravajućeg društva "Sarajevo – osiguranje" filijala Tuzla, da bi u julu mjesecu 2004. godine bio zaposlen u advokatskom uredu Huseina Salkanovića u Živinicama. 22. novembra 2004. godine stupio je na dužnost kantonalnog tužioca Zeničko-dobojskog kantona, gdje radi sve do 15. aprila 2010. godine, kada stupa na dužnost tužioca Tužilaštva BiH.

Boravio je u Bukureštu na specijalističkoj edukaciji za borbu protiv ilegalnih imigracija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.