RADNO ILI PARADNO

Gdje će se naše zvijezde odmarati ovog ljeta

Diva bh. sevdaha Hanka Paldum će s porodicom. Halid Bešlić propušta Tursku zbog nastupa

Hadžiavdagić-Tabaković: Išla sam u Egipat. Instagram

Piše: N. Ajnadžić - A. Hodžić

18.6.2022

Vrijeme godišnjih odmora je za mnoge uveliko počelo, turističke agencije iz svakog ugla iskaču sa svojim ponudama. Kako obični ljudi tako i poznate ličnosti razmišljaju o ljetovanju, periodu kada pune baterije za nove poduhvate. Neki će ljeto provesti radno neki paradno, a neki kombinirano, iskoristiti ugodno s korisnim.


Hadžiavdagić-Tabaković: Čeka me Zadar. Agencija

Pitali smo naše zvijezde kako namjeravaju provesti ovo ljeto, kada skoro i ne postoje nikakve restrikcije i mjere koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.


Neizvjesno je

Diva bh. sevdaha Hanka Paldum kaže da nerijetko pusti da je vjetar odnese i ne pravi planove.

- Ne zna se kod nas ništa, sve je neizvjesno. Bit će radno, a ako ugrabim, bit će vjerovatno malo i odmora, naravno. Kad je riječ o destinaciji meni to nikad nije sigurno kako me vjetar odnese. Ugrabim nekada dva ili tri dana da negdje odem s kćerkom i njenom djecom. Svejedno mi je da li je more ili planina, i kada sam u kući lijepo mi je.


Menzilović-Ćatić: Sve pohvale za Tursku. Agencije

-Volim kad imam slobodni dan da se posvetim sebi, porodici i prijateljima i to mi pričinjava zadovoljstvo – priznaje Paldum.

Naš fudbalski as iz Barcelone Miralem Pjanić nakon junskih reprezentativnih obaveza otputovao je na aktivni odmor u Bodrum.

- Pet ili šest dana bit ću u Bodrumu, gdje ću imati aktivan odmor s našim kondicionim trenerom Almirom Seferovićem (trener u stručnom štabu zadužen za fizičku pripremu reprezentativaca BiH – op. a.) - rekao je Pjanić za „Dnevni avaz“.

Drugi dio odmora naš reprezentativni veznjak provest će u Francuskoj.

- Imam kuću u Kanu, gdje ću nekoliko dana boraviti s porodicom. A onda slijede pripreme s Barcelonom (4. juli) - konstatira Pjanić.

Jurišić: Na mnogim destinacijama. Agencije

Influenserica Samra Menzilović-Ćatić trenutno je na moru s porodicom, ali kaže da je čeka još jedno žensko putovanje.

- Trenutno sam s porodicom na moru. Ovo bih nazvala slatkim umorom. Za odmor uvijek biramo hrvatsku obalu, iza mene je jedno putovanje gdje sam pozvana bila da posjetim Tursku tačnije Alanju i baš sam uživala. Imala sam intenzivan odmor i sve preporuke kad je Turska u pitanju. Naravno, planiram i s prijateljicama odmor pa ćemo vidjeti gdje ćemo. Svake godine odvojim nekoliko dana s najboljim prijateljicama i zaista uživamo u tom ženskom putovanju – otkrila nam je influenserica.

Našeg velikana Halida Bešlića očekuje radno ljeto, kako u BiH, tako i u regionu, ali i brojnim evropskim zemljama.

- Ne mogu sastaviti deset dana da budem slobodan. Nisam nešto posebno planirao. Nismo radili dvije-tri godine, pa sam ove dosta termina zakazao. Imat ću samo po nekoliko dana između, pa ću u nekoliko navrata ići. Familija mi ode u Tursku, a kada se vrate, zajedno ćemo tih nekoliko dana na jadransku obalu, nećemo nigdje dalje. Nisam nigdje ni išao na more osim na Jadransko, volim tamo – rekao nam je Bešlić.


Rezerviran septembar

S druge strane, influenserici i voditeljici Hani Hadžiavdagić-Tabaković posao dozvoljava da radi i s plaže i od kuće. Pa zašto onda ne plaže.

- Već uveliko mi je ljeto počelo. Išla sam u Egipat već s mamom, rodicom i najboljim drugaricama. Ženska ekipa i divno smo se proveli. Osim plaža i koktela i kulturno smo se uzdizali. Bila sam malo i u Makarskoj gdje je otvoren novi hotel, nešto kao party hotel, koji nudi all inxlusive, a i cijene su top. A čeka me Zadar, gdje sam iznajmila kuću za cijelo društvo – kazala je Hadžiavdagić-Tabaković.


Dok priprema kampanju za jedan bh. brend kupaćih kostima, nakon Zadra uputit će se u Tursku, a onda i Grčku, odnosno na Mikonos.

- E to je party otok i uvijek kažem da tamo idu oni koji vole da partijaju i s dubljim džepom. Onda će nam doći Sarajevo Film Festival, a septembar je rezerviran za mamu i Dubrovnik – iskrena je Hadžiavdagić-Tabaković.


Manekenka Ana Marija Jurišić, iako živi u Puli na moru, i ovog ljeta će naći vremena za posjetu svjetskim atraktivnim destinacijama.

- Uskoro putujem u Majami, Njujork te Meksiko. Trenutno sam u Puli, ali putujem za nekoliko dana. Mada razmišljam pred kraj ljeta posjetiti Tursku sa sinom jer sam čula dosta lijepih stvari o ljetovanju u Turskoj – rekla nam je manekenka.



Džeko u Dubrovniku

Nakon uspješno apsolviranih junskih utakmica Lige nacija Edin Džeko otišao je u Dubrovnik na odmor, a pridružio mu se i Zvjezdan Misimović, savjetnik Izvršnog odbora NSBiH.

Porodice Džeko i Misimović večerale su u poznatom dubrovačkom restoranu “Ezza”, koji je inače u vlasništvu našeg Dijamanta.

Turneja pa odmor

Glumac Damir Kustura ljeto će provesti na turneji, ali i uz odmor na moru.

- Privodim kraju radnu sezonu. Kao svake godine, Istanbul je meni najdraži i tamo provedem jedan dio odmora. Ove godine ću dva puta ići na odmor, a imamo planiranu turneju „Dame biraju“ pa je to nekako ugodno s korisnim. Plan je da imamo od 9. do 19. avgusta turneju po Hrvatskoj, prije toga ću biti deset dana u Istanbulu. Što se tiče primorja, Klek je meni mjesto u koje godinama odlazim, malo porodično mjesto kojem se vraćam, imam tamo i prijatelje – rekao je Kustura.


Zaljubljenica u putovanja

Influenserica Sunčica Šanjević koja je poznata kao neko ko je zaljubljenik u putovanja te je boravila na brojnim destinacijama, ove godine se odlučila za miks ljetovanja s dečkom, a potom i s prijateljicama.

- S momkom ću ići, najvjerovatnije, u Egipat, a s drugaricama po Hrvatskoj. Volim hrvatsku obalu i blizu mi je iz Mostara, tako da od djetinjstva tamo idemo, najčešće u Makarsku – rekla nam je Šanjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.