PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Odlukom Viškovićevog SNSD-a zaustavljeno ukidanje akciza i smanjenje cijena goriva

Navikli smo od SNSD-a da, kako se približavaju izbori, slušamo svakakve izjave koje su za rubriku vjerovali ili ne, istakao je Borenović

H. J. I.

22.6.2022

Borenović: Zbog SNSD-a cijene goriva nisu smanjene već četvrti mjesec. Avaz

- Izjava predsjednika Vlade RS, Radovana Viškovića, da će akcize na gorivo biti ukinute do 1. aprila, sarkastično je karakterisana kao prvoaprilska šala. Međutim, najnovija izjava da bi akcize na gorivo bile ukinute da se oni pitaju i samostalno donose odluke, uopšte nije smiješna, nego je za ozbiljno razmatranje ko nam godinama vodi izvršnu vlast, jer je dobro poznato da je isključivo i jedino odlukom Viškovićevog SNSD-a zaustavljeno ukidanje akciza i smanjenje cijena goriva za skoro pola marke već četvrti mjesec – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


Borenović je podsjetio Viškovića da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio zakone o ukidanju akciza na gorivo i diferenciranoj stopi PDV-a, ali da su ti zakoni stopirani u Domu naroda njihovim bezobraznim zakonodavnim vratolomijama.

- Smanjenje cijena goriva i pojeftinjenje životnih namirnica nije prošlo zbog i samo zbog četiri glasa protiv delegata SNSD-a, Nikole Špirića, Sredoje Novića, Dušanke Majkić i Lazara Prodanovića i sada Višković izjavi ovako nešto, što je za nepovjerovati. Hoće li još pokušati da nas uvjeri da akcize ne bi bile ni uvedene da su se oni pitali, kao da smo zaboravili Vigemarkovu "akciznu koaliciju" koju je činio i SNSD koji je i uveo akcize? 

Hoće li pokušati da nas uvjere da se prihodi od akciza koriste namjenski, za izgradnju autoputeva kako je bilo predviđeno, a ne da se svaki centimetar od ovo malo izgrađenog napravilo tako što su nas zadužili? Navikli smo od SNSD-a da, kako se približavaju izbori, slušamo svakakve izjave koje su za rubriku vjerovali ili ne, ali ova Viškovićeva definitivno može ući u vrh nebuloza i obmana koje su izrekli – rekao je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.