PREDSTAVNIČKI DOM PFBIH

Mašić: Mi ćemo raspravljati, premijer će pregledati društvene mreže i nećemo ništa promijeniti

Šta nas briga za broj zakona koji je usvojen na Vladi, a i to je sramota jer kažete da je predloženo 80, a usvojeno 30, šta je sa onih 50, upitao je Mašić

Damir Mašić: Pitajte građane šta misle o radu Vlade. SCREENSHOT

Piše: S. S.

28.6.2022

Na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je izvještaj o radu Vlade Federacije BiH.

Njega je predstavio premijer Federacije BiH Fadil Novalić (SDA), a nakon toga je uslijedio žestok odgovor zastupnika Damira Mašića (SDP).

- Nažalost, očekivali smo da će u izglaganju biti bar malo samokritike, ali čuli smo hvalospjeve samih o sebi. Ne moraju nas pitati šta mislimo, neka izađu na ulicu i pitaju građane šta misle o radu Vlade i mjere za vrijeme pandemije, pa ćete vidjeti šta je realnost. Nas ne zanima gdje će nas svrstati neka nevladina organizacija, nego osjećaj ljudi i šta građani misle, a ne neki stranci koji gledaju samo statistiku - rekao je.

Dodao je da u FBiH nemamo nijednu mjeru koja ima za cilj olakšavanje posljedica enormne krize. 

- Vi uopšte ne kontrolišete šta se dešava na tržištu.  Šta nas briga za broj zakona koji je usvojen na Vladi, a i to je sramota jer kažete da je predloženo 80, a usvojeno 30. Šta je sa onih 50? Mi ćemo danas obaviti raspravu, premijer će pregledati društvene mreže na mobitelu i u suštini mi nećemo promijeniti ništa, jer nema elementarne odgovornosti - kazao je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.