UPRILIČENA PRIMOPREDAJA

Općina Centar nabavila vozilo za Memorijalni centar Srebrenica

Ugovor o davanju na korištenje motornog vozila, kao i ugovor o realizaciji granta potpisali su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović

U okviru posjete Srebrenici delegacija Općine Centar položila je cvijeće na centralnom spomen-obilježju. Općina Centar

E. Ć.

4.7.2022

Danas je u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine upriličena primopredaja vozila koje je za potrebe Memorijalnog centra nabavila Općina Centar, ali i potpisivanje ugovora o donaciji sredstava u iznosu od 10.000 maraka za sufinansiranje rekonstrukcije vanjske fasade na glavnoj hali kompleksa Memorijalnog centra Srebrenica.

Ugovor o davanju na korištenje motornog vozila, kao i ugovor o realizaciji granta potpisali su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović.



Zahvalnost Općini Centra

Na zahtjev Memorijalnog centra da za potrebe istraživačkog rada na terenu nabavi vozilo, Općina Cenar pokrenula je potrebne procedure i nabavila vozilo marke Dacia Duster ukupne vrijednosti 39.200 KM.

Primopredaji vozila i potpisvanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i sekretar Općine Adelina Džanković, te pomoćnici načelnika Lejla Dizdarević, Jasmina Fazlić i Admir Šehović, a u ime Memorijalnog centra Srebrenica direktor Memorijalog centra Srebrenica Emir Sujagić.

Direktor Suljagić uputio je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću i Općini Centar na svesrdnoj pomoći i podršci, koja je, kako je naveo, i više nego potrebna.

- U ime Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i svoje lično ime želim izraziti duboku zahvalnost svemu što Općina Centar čini za nas. Hvala vam što ste danas ovdje - poručio je Suljagić.

Podrška Memorijalnom centru Srebrenice

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržava rad Memorijalnog centra Srebrenica.

- Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić me je prilikom prošlogodišnje posjete Srebrenici upitao da li Opština Centar može za potrebe istraživačkog rada na terenu nabaviti vozilo. Zadovoljstvo mi je da smo danas uručili ključeve novog terenca, ali i donirali 10.000 maraka za sufinansiranje rekonstrukcije vanjske fasade na glavnoj hali i na ovaj način dali podršku ovim hrabrim i humanim ljudima - istakao je Mandić.

U okviru posjete Srebrenici delegacija Općine Centar položila je cvijeće na centralnom spomen-obilježju i odala dužnu počast svim ubijenim žrtvama genocida. Također, predstavnici Općine posjetili su i predstavnice Udruženja Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa“ i Područnu školu „Potočari“.

U proteklom periodu Općina je u nekoliko navrata finansijski pomagala rad Udruženja i škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.