ŽESTOKA REAKCIJA

Cvijanović poručila Porči: Piši američkim institucijama da zabrane ulazak tvojim političkih perjanicama

Cvijanović je izjavila da su ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni navikli da vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca da bi im ispunili unitarističke političke želje

Željka Cvijanović žestoko odgovorila Selmi Porči. Avaz

H. J. I.

24.7.2022

Povodom pisma Kongresa Bošnjaka upućenog američkim zvaničnicima, predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je Srni da su ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni navikli da vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca da bi im ispunili unitarističke političke želje i snove o BiH u kojoj Srbi i Hrvati klimaju glavom i puze pred njihovim političkim ambicijama.

Cvijanović je rekla da je, nažalost, ta njihova privatizacija što domaćih, što pojedinih stranih institucija znala i uspjeti.





Izvršna direktorica Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porča uputila je pismo zvaničnicima SAD-a u kojem se zahtjeva da predsjednici RS-a zabrane ulazak u Ameriku i otkažu sve zakazane sastanke s njom.

- Neka Porča piše američkim institucijama da zabrane ulazak njenim političkih perjanicama koje su u svojoj političkoj ili diplomatskoj karijeri dijelili pasoše radikalnim ekstremistima koji su ovdje odsijecali glave i imali veze sa svakim terorističkim aktom u svijetu. Nažalost, takvi još rade u institucijama BiH. I još krstare svijetom i motaju se po institucijama mnogih država samo s jednim ciljem, da pričaju protiv RS i njenih zvaničnika - zaključila je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.