REAKCIJE

Ambasada Rusije u BiH o Kristijanu Šmitu: Bili smo u pravu

Koliko god je bilo teško priznati da je odnos prema ovom građaninu kao legitimnom visokom predstavniku bio pogrešan, taj korak bi imao cijeli niz pozitivnih posljedica

Igor Kalabuhov, Kristijan Šmit. Avaz

Piše: E. Ma.

25.7.2022

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini oglasila se o trenutnoj situaciji oko visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Kako je navedeno, sve ovo što se trenutno dešava još jedan je dokaz osnovanosti i pravednosti principijelnog stava Ruske Federacije o nelegitimnosti Kristijana Šmita na poziciji visokog predstavnika.

- Koliko god je bilo teško priznati da je odnos prema ovom građaninu kao legitimnom visokom predstavniku bio pogrešan, taj korak bi imao cijeli niz pozitivnih posljedica. Uzevši svu odgovornost za razvoj države u svoje ruke, narodi Bosne i Hercegovine konačno bi se oslobodili vanjskog protektorata u obliku OHR-a, otvorili nove perspektive za unutrašnji dijalog i lakše došli do kompromisa neophodnog za poboljšanje političke klime, što bi, zauzvrat, stvorilo uslove za rast kvaliteta života svih naroda i svakog pojedinca u BiH - piše u saopćenju Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.