SAOPĆENJE

Trojka: SDA proteste građana pretvorila u predizborni skup

SDA je svojim barbarskim ponašanjem i provokacijama pokušala razbiti i nemogućim prikazati jedinstvo državotvornih snaga, navodi se u saopćenju

Trojka: SDA pokazuje samo svoju nemoć. SDP BiH

S. S.

25.7.2022

U Sarajevu su večeras održani protesti ispred zgrade OHR-a zbog najavljene odluke koju bi mogao nametnuti visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt). Mnogi predstavnici opozicije napustili su proteste nakon što se, uz jasno negodovanje građana, obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Iz Trojke (NS, SDP, NiP) poručuju:

- Kao što redovno na mišiće i zloupotrebama kidnapuju volju građana na izborima, SDA je isto pokušala učiniti i sa protestima građana. Pretvaranje protesta građana u predizborni skup SDA još jedan je pokazatelj nemoći stranke koja pokušava voditi procese u ovoj državi. Nije ni čudno da se sa BiH rade eksperimenti kada predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine mora krasti mikrofon da bi se obratio OHR-u - poručuju iz Trojke te dodaju:

SDA je svojim barbarskim ponašanjem i provokacijama pokušala razbiti i nemogućim prikazati jedinstvo državotvornih snaga. SDA tako pokazuje samo svoju nemoć, a njena moć, zasnovana samo na mišićima i krađi, prestaje u oktobru. Moć građana počinje sa krajem etape onih koji su nas doveli do tačke betoniranja etničkih podjela Mostarskim sporazumom. U oktobru počinje etapa normalne države usmjerene ka Briselu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.