SJEDNICA POČINJE U 12 SATI

Dom naroda PFBiH danas o izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju

Ovim zakonom će se predvidjeti status osiguranika roditelju njegovatelju, kao i odrediti obaveznik uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje

Sa jedne od prethodnih sjednica. Fena

H. J. I.

28.7.2022

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas će održati sjednicu na kojoj bi trebao razmatrati predložene izmjene i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Ovim zakonom će se predvidjeti status osiguranika roditelju njegovatelju, kao i odrediti obaveznik uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.


Na dnevnom redu i predloženi zakon o građevinskom zemljištu

Budući da je ovaj zakon ranije usvojio Predstavnički dom ukoliko ga odobri i Dom naroda bit će omogućeno da stupi na snagu.

Također, na sjednici će se delegati izjašnjavati o predloženim izmjenma i dopunama Zakona o zemljišnoj knjizi, Zakona o premjeru i katastru nekretnina i Zakona o premjeri i katastru zemljišta. Svrha navedenih izmjena i dopuna je daljnje sprečavanje disharmonije, odnosno neusuglašenosti ovih dvaju evidencija, zemljišne knjige i katastra.

Na dnevnom redu su i predloženi zakoni o građevinskom zemljištu, šumama, te ustanovama socijalne zaštite FBiH, kao i izmjene i dopune Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH.


Imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo

U nacrtu su zakon o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji BiH, zakon o električnoj energiji Federacije BiH, zakon o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije, te zakoni o zaštiti civilnih žrtava, zaštiti prijavilaca korupcije, zaštiti od nasilja u porodici i doživotnoj mjesečnoj naknadi zaslužnim sportistima u FBiH.

Delegati bi trebali glasati i o predloženim odlukama o imenovanju članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo, kao i imenovanju direktora i zamjenika direktora ove Agencije.

Sjednica bi trebala početi u 12 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.