MOSTAR

Adis Halilović i Harun Bajgorić pobjednici tradicionalne "Šlaufijade"

Iako se pred sami start ovog takmičenja jako nevrijeme sručilo na Mostar, ipak, "Šlaufijada" je održana, a samo su dvije ekipe od ukupno 13 prijavljenih otkazale učešće

M. Sm.

30.7.2022

Adis Halilović i Harun Bajgorić, koji su činili ekipu "Lazy bar", pobjednici su tradicionalne mostarske "Šlaufijade", takmičenja koje se prošle godine nakon više od deceniju , ponovo, počelo održavati u najvećem gradu na Neretvi.

Iako se pred sami start ovog takmičenja jako nevrijeme sručilo na Mostar, ipak, "Šlaufijada" je održana, a samo su dvije ekipe od ukupno 13 prijavljenih otkazale učešće.


- Ove godine, zaista, impozantan broj ekipa, evo, ni nevrijeme nije zaustavilo takmičare, jer, kiša je i dalje padala nakon onog snažnog pljuska u početku. Raduje nas da vraćamo tradiciju, koja je uvijek bila igra djece na Neretvi. 

S obzirom na to da djece više nema na Neretvi, nastojimo da taj dječiji san vratimo kroz ovakve manifestacije - ispričao je za portal
"Avaza" Ermin Zukanović, u ime organizatora "Šlaufijade", inače, višestruki pobjednik skokova na noge sa Starog mosta.

Takmičari su imali zadatak da se od Bunurskog do Starog mosta doveslaju i to na gumama od kamiona, traktora ili sličnih vozila. Prema pravilima, ekipa se sastoji od dva takmičara, koji osim rukama mogu "veslati" i papučama.

"Šlaufijada", kao i juniorski skokovi su uvertira u sutrašnju popularnu manifestaciju - skokove sa Starog mosta koji će biti održani s početkom u 16 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.