PREDSJEDNIK NES-A

Ogrešević poručio Milanoviću: Hrvatska vojska nas nije oslobodila, ali je Peti korpus doprinio oslobađanju Hrvatske

Svaka od ovih politika hoće politički ili teritorijalno komad Bosne, istakao je Ogrešević

Nermin Ogrešević. Facebook

H. J. I.

6.8.2022

Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević danas je na obilježavanju Dana Grada Cazina i manifestaciji "Pečat slobodi", između ostalog, komentirao izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je na obilježavanju godišnjice "Oluje" rekao da "Bihać ne bi bio oslobođen da nije bilo hrvatske vojske".


"Dobro su obaviješteni"

Kako ističe, "ovo što političari iz susjednih zemalja izjavljuju, aktueliziraju, znaju oni šta su činjenice."

- Dobro su oni obaviješteni. Imaju oni arhive, imaju službe koje se bave analizama i znaju oni koliki je doprinos Petog korpusa. Prema tome, Peti korpus je, zasigurno, doprinio oslobađanju okupiranih hrvatskih teritorija trogodišnjom borbom, zadržavanjem velikih srpskih snaga na nama, a uostalom, mi smo Splitskim sporazumom, naša dva predsjednika, predsjednik Izetbegović i predsjednik Tuđman su potpisali deklaraciju-sporazum, gdje je omogućeno da kao partneri, kao saveznici, uđemo u operacije koje su se tad pripremale.

Ogrešević naglašava da ih hrvatska vojska nije oslobodila.


Uz velike žrtve smo pobijedili naše neprijatelje

- Uzajamno smo u nekim trenucima jedni drugima pomogli i to je činjenica, ali svi to znaju – ovo je dnevna politika. Uostalom, ovo je njihov doživljaj Bosne, kao plijena. Svaka od ovih politika hoće politički ili teritorijalno komad Bosne. To je činjenica, istina i to i dan-danas egzistira.

Dodaje da moramo biti ponosni jer smo pokazali karakter, snagu i odlučnost.

- Kako smo imali embargo, mi smo, uz velike žrtve, uspjeli pobijediti naše neprijatelje. Tu istinu znaju svi i mi smo ponosni na naša dostignuća. Naš najbolji odgovor jeste da budemo jači. Mi moramo ekonomski jačati, moramo imati više para, moramo jačati naše institucije, koje se brinu o našoj sigurnosti, ali i institucije koje brinu o našem zdravlju, obrazovanju i svemu onome što treba imati jedna država - zaključio je predsjednik NES-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.